کاربرد یونولس

یکی از محصولات پر کاربرد صنعت پتروشیمی یونولس است که از ذرات پلی استر تهیه شده است. در واقع باید یونولس را به نوعی یک ترموپلاستیک جامد به حساب بیاوریم که اگر در جریان حرارت بسیار بالا قرار بگیرد ذوب می شود. یونولس را فیبر سفید نیز می گویند. یونولس های ساخته های پلیمری سفید رنگی هستند که بافتی منسجم داشته و دارای قابلیت نفوذناپذیری بالایی می باشند که بهره مندی از همین قابلیت، آن ها را پرکاربرد کرده است و این امکان را داده تا از آن ها در حوزه های مختلف کاربردی استفاده کنند.

برای شناخت بهتر یونولس ها بهتر است این را بدانیم که این فیبرهای سفید متخلخل را از مشتقات موادی مثل اتیلن و بنزن به دست می آورند. زمانی که روی این مواد عملیات پلیمریزاسیون انجام می پذیرد، طی فرآیندهایی خاص بلورهای مکعبی شکل پلی استایرنی درست می شود که پس از این مرحله به آن هیدروکربنی با میزان جوش کم از نوع گاز پنتان را به آن می افزایند و با نوعی پردازش که روی این ماده ی حاصله صورت می دهند نوعی فیبر سفید به دست می آید که در نهایت به نام استایرن شناخته می شود. استایرن ها شبیه به بلورهای کروی شکل هستند و نوعی پلیمر مصنوعی محسوب می گردند. چگالی این ماده ی اولیه ی به دست آمده باید برای مراحل بعدی و تولید انواع یونولس های کاربردی تغییر کند.

این ماده ی استایرنی به دست آمده، ماده ای پلیمری و سفید رنگ و سبک است که در مرحله ی پیش از انبساط هنوز قرار دارد.  پس از درست شدن استایرن، در مرحله ای که پلیمریزاسیون روی استایرن صورت می گیرد، دو نوع ماده به نام های شنتان و دی اکسیدن کربن به آن افزوده می شود که باعث ایجاد حجم و پف در بلورهای استایرن می شود. پس از آن این ماده ی حجیم پف داده شده وارد فاز تهویه می شود. فاز تهویه برای آن است که ماده ی پلیمری استایرنی پخته شده و هوادهی شده در فضای تهویه خنک شود و به حجم و چگالی خاصی برسد. این مرحله در سیلوهای ذخیره سازی سپری می شود. پلیمرهای تولید شده در این فاز شش تا دوازده ساعت زمان را به استراحت می گذرانند. پس از گذراندن این زمان، پلیمرهای استایرنی فرآوری شده وارد فاز قالب گیری می شوند. در فاز قالب گیری پلیمرهای استایرنی را حرارت دوباره میدهند تا شکل قالب های ریخته شده در آن را به خود بگیرند. در حقیقت در این مرحله بسته به نوع سفارش ها و نوع نیاز و کاربری، انواعی از قالب ها طراحی و موجود است که دانه های بلوری استایرنی را در آن می ریزند و حرارت می دهند و به شکل قالب ها در می آورند.

یونولس و انواع آن

بر اساس نوع نیاز و تقاضاهایی که برای این یونولس های استایرنی وجود دارد ، انواعی از یونولس ها و قالب های یونولس استایرنی تولید شده و روانه ی بازار می شوند.

یونولس فشرده

یکی از انواع پرکاربرد یونولس های استایرنی، یونولس های فشرده هستند که مورد مصرف بسیار زیادی دارند. این نوع یونولس ها را در کارخانه ها و در مرحله ی قالب سازی، زیر فشار بسیار زیاد تولید می شوند. با این سطح از فشار وارد شده بر این قالب های یونولسی، بیشتر هوای موجود در بافت های متخلخل یونولس خارج شده و بافت منسجم تری به خود می گیرند.در ساخت قالب های یونولس فشرده به جز فشار زیاد، از سنگ پشم و همین طور فوم آکوستیک استفاده می شود. این افزودنی ها از یونولس، نوعی قالب آکوستیک ضد صدا می سازد که دارای کاربری های بسیار زیادی می باشد .

 

قالب یونولس

یونولس سقفی

نوع دیگری از قالب های یونولس پلی استایرنی، یونولس های سقفی هستند که همانطور که از اسمشان پیداست، برای کاربرد در سقف های ساختمانی تولید می گردند. این نوع قابل های یونولسی را در ابعاد و اندازه های مشخص تهیه می کنند و از آن ها برای تیرچه های یونولیتی به کار می برند. از مشخصات یونولس ها این محصولات پلیمری، از نوعی چگالی ثابت برخوردارند و در اشکال مکعب مستطیل برای کارگذاشتن در بین تیرچه های سقفی مورد استفاده قرار می گیرند.

یونولس های تیرچه کرومیت

یکی دیگر از انواع قالب های یونولس استایرنی، یونولس های تیرچه کرومیت هستند که از پلیمر پلی استایرن منبسط شده درست شده اند. این قالب ها در بلندی های یک متر و بیست و یک متر و بیست و پنج ساخته می شوند. با این حال بسته به نوع نیاز مشتری برش داده می شوند. از این بلوک های یونولسی برای کار گذاشتن در سقف های تیرچه کرومیت به کار می برند. در ساخت و تولید این نوع یونولس های تیرچه کرومیتی از موادی به کار می برند که مانع شکستن آن ها در حین کار می شود.

یونولس دیواری

یونولس های پلی استایرنی دیواری یکی از انواع پرکاربد و پرمشتری قالب های یونولسی به شمار می آیند. این نوع قالب های دیواری یونولسی را Dpanel3 نیز می نامند. در واقع فوم دیواری Dpanel3 یکی از انواع یونولس دیواری است که برای طراحی های داخلی بسیار کاربرد دارد. به جز این، یونولس های دیواری دارای سه مدل دیگر نظیر فوم دیواری تزئینی، دیوار پوش فوم و همین طور فوم دیوار پوش هستند که هر یک از این ها کاربردهای خاص خودشان را در صنعت دیزاین ساختمان دارند. این نوه یونولس های دیواری، دارای قابلیت مقاومت در برابر حرارت هستند و همین طور باید افزود که از این یونولس های دیواری می توان به عنوان عایق های حرارتی و عایق های نفوذ ناپذیر در برابر رطوبت استفاده کرد.

انواع کاربردهای یونولس

قالب های یونولس پلی استایرنی از بهترین عایق ها برای حرارت، رطوبت، سرما و صوت به شمار می آیند. بر اساس همین مزایای یونولس و همین ویژگی ها است که این نوع قالب ها دارای کاربردهای گسترده ای به خصوص در صنایع ساختمان سازی می باشند. ویژگی ها و مزایای خاصی که قالب های فیبر سفید دارند، به مشاغل گوناگون این امکان را داده است که از این قالب ها برای مقاصد گوناگون بهره های فراوان ببرند.

صنایع غذایی

یکی از موارد مصرف قالب های یونولس استایرنی در صنایع غذایی است. در این بخش از صنعت، از قالب های سفارشی یونولسی برای ساخت ترموس ها، یخدان ها و محفظه های عایق جهت نگهداری و جابجایی مواد غذایی فاسد شدنی همچون میوه جات، گوشت، ماهی و … استفاده می کنند. بافت فشرده و عایق حرارت این نوع فیبرهای یونولسی این امکان را به این صنایع می دهد که به راحتی و بدون نگرانی از رسیدن هوا، نور و … به مواد غذایی آن ها را به مقصد رسانند.

صنایع خودرویی و ماشین آلات

از دیگر موارد پرکاربرد قالب های یونولسی، صنعت خودرو سازی و ماشین آلات سنگین است. قالب های یونولسی فشرده و منسجم را در ساخت سپرها، داشبورد خودرو ها و به عنوان ضربه گیر و … استفاده می کنند.

صنایع بسته بندی

این بخش از صنعت نیز از دیگر مشتری های پرو پاقرص قالب های یونولسی به شمار می آید. در واقع این کارخانجات تولیدی لوازم خانگی و لوازم برقی ها هستند که نیازمند قالب های یونولسی برای بسته بندی محصولات تولیدی خود می باشند. قالب های یونولسی با حرارت به شکل و اندازه ی استاندارد محصول به دست آمده در می آیند. استفاده از این قالب ها در جابجایی سالم و درست تولیدات صنعتی نقش چشمگیری دارد و باعث می شود محصول از مرحله ی تولید تا مصرف، سلامت خود را حفظ کرده و صحیح و سالم به دست مشتری مصرف کننده برسد.

ساختمان سازی

صنعت ساخت و ساز از دیگر  کاربردهای گسترده ی قالب های یونولسی شمرده می شود. از این قالب های یونولسی برای عایق بندی دیوارها و کف ها و همین طور برای ساخت سقف های تیرچه کرومیت و تیرچه بلوک به کار می برند. قالب های یونولسی فشرده تیرچه کرومیت، در اندازه های استاندارد اغلب تهیه می شوند. کاربرد این قالب ها در ساختمان باعث می شود که وزن نهایی ساختمان بسیار کاهش یافته و در مواقع بروز زلزله آسیب های کمتری وارد شود. از طرف دیگر، قالب های دیواری یونولس نیز وجود دارند که طراحان دکوراسیون داخلی ساختمان ها از آن ها برای تزیین نمای داخلی ساختمان به صورت گسترده استفاده می کنند.

این قالب ها قابلیت برش راحتی دارند و رنگ پذیری آن ها نیز خیلی راحت و خوب است. برای همین هم به دلیل بهره مندی این قالب ها از مواد آنتی باکتریال و ضد میکروبی، در اماکنی همچون مهدکودک ها، سالن های زیبایی، سالن های بدنسازی و ورزشی، شرکت های مهندسی و… به راحتی می توانند از این قالب های دیوارپوش نهایت استفاده را ببرند. همچنین در شرکت های معماری هم اغلب  از قالب های یونولسی برای ساخت دکورها و ماکت های نمونه استفاده می کنند. در حقیقت ماکت سازی و نمونه سازی یکی از پرکاربردترین موارد مصرف یونولس های پلی استایرنی به شمار می آید.